Robotex ootab lapsi võistlusele “Minu parem maailm”

Võistlused

Robotex kuulutas välja Roboliiga 2021 võistluse, mille teemaks on sel aastal “Minu parem maailm”. 
Võistlustele on oodatud kõik kuni 12-aastased lapsed ning võistlustöid saab videona üles laadida kuni 23. aprillini.

Sel aastal annab Robotexi Roboliiga võistlus lastele võimaluse luua seade või süsteem, mis aitaks lahendada keskkonnaga seotud probleeme, milles töö teema saab valida kolme alakategooria vahel: mets; meri ja tarbimine.

Roboliiga võistlus on hüppelauaks lasteaia- ja algkoolilastele arendavasse robootikamaailma. Erinevalt teistest Robotexi võistlustest ei ole Roboliiga võistlusel tähtis kiirus ja jõud ning võitjaks on kõik, kes ülesande lahendavad. Põnevamad tööd jõuavad ETV Lasteekraani veebi, kus nende hulgast saab omakorda valida lemmikuid. Võistlustööde puhul väärtustatakseloovust ning hariva roboti programmeerimise oskust.

Lisaks lasteaedadele, koolidele ning huviringidele ootame Roboliiga võistluskategooriatesse osalema ka kõiki perekondi, kus robootikast lugu peetakse. Registreeruda saab nii üksi kui ka 2-5 liikmelise meeskonnana. Osa võtma on oodatud kõik kuni 12-aastased lapsed.

Juhendaja abiga loovad lapsed oma võistlusideest kuni 3-minutilise video. See peab hõlmama võistlustööd ehk oma maailma päästmise lugu kajastava mati ja roboti poolt teostatavate tegevuste tutvustust, roboti tööks vajaliku programmikoodi ehk algoritmi tutvustust ja tiimi liikmete ja nende rollide tutvustust.

Video tuleb ülesse laadida hiljemalt 23. aprilliks Robotexi koduleheküljel https://robotex.ee/foorum/ – Roboliiga alateema alla, luues enda või oma meeskonna kohta eraldi postituse.

LISAINFO JA REGISTREERIMINE

Close

„On ju hea mõelda, et homme on uus päev ning seal ei ole veel ühtegi viga sees!“ Lucy Maud Montgomery „Roheliste viilkatuste Anne“