Robootika maailmameistrivõistlused

Võistlused
17.-20. aprill toimus Houstonis Texas  USAs robootika programmi FIRST® 2019 maailmameistrivõistlused, kuhu kokku tulid First programmi parimad robootikud  üle kogu maailma erinevatelt kooliastmetelt (lasteaia lapsed ja algkool, põhikooli aste, gümnaasiumi ja ülikool).  FIRST LEGO® League kategoorias ( põhikooli aste 9-16a) esindas Eestit Reaalkooli robootikavõistkond “Viirus“ kooseisus Katariina Kukk, Pärtel Kukk, Jasper Tammes, Uku Kurim, Peeter Pugal,  Luka Puumets ja  juhendaja Ahti Pent, kaasjuhendajad Liia Tammes ja  Ivo Kukk. 
FIRST LEGO® League  Junior kategoorias Viirus Juniorkuhu kuulusid Viiruse tiimiliikmete nooremad vennad, veel lasteaias käivad Oliver Kukk ja Jaagup Tammes ning Kesklinna Põhikoolist Joosep Tammes, tulid võistlustel koju  Innovativ model  karikaga.. 
 
Võistlusel osales kokku 108 võistkonda 36 riigist üle kogu maailma sh 53 võistkonda USAst. Meistrivõistlusele oli kutse saanud  FLL võistluste kodumaade meistrid ehk parimatest parimad. Kolmepäevasel võistlusel sai näha võimekaid roboteid ja läbimõeldud projekte. Samuti andsid meeskonnad üksteisele ja külalistele ülevaate oma hooajast, meeskonnast, oma riigist ja kodukoolist.
 
Võistlusel kuulutati välja  FIRST Lego League programmi  Global Innovation Award (https://www.firstinspires.org/robotics/fll/global-innovation)  20 finalisti kogu maailmast, kelle projektid olid kohtunike hinnanguil innovaatiliste lahendustega. Võistkonnale „Viirus“ omistati auväärne Global Innovation Awardi finalisti tiitel ja neil on ainukordne võimalus osaleda 30.06-02.07.2019  San Jose Californias tomuval lõppüritusel.  
Võistlusel saavutati  robotimängus väga tasavägises ja punkt punktises konkurentsis 108 meeskonna seas  tubli  46. koht ning nad  esitati roboti mehhaanika ja  tiimitöö auhinna nominentideks. 
 
Täname FLL Eestit, selle eestvedajaid Heilo Altin ja Ramon Rantsust, võimaluse eest osaleda sellisel mastaapsel võistlusel ja Global Innovation Award nominatsiooni eest.
 
Tiimi tänab kõiki, kes aitasid kaasa meil võistlusel osaleda ja sellele pühenduda. Suur tänu lapsevanematele,  Reaalkoolile  ja vilistlastelening ettevõtetele  SKF, Proekspert, Proud Engineers, Milrem Robotics ja Cleveron.